Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barbra Streisand

2011.02.09

 

Kép

 

Barbra Joan Streisand (Brooklyn, New York, USA, 1942. április 24.-) amerikai színésznő, énekesnő, zeneszerző, rendező, forgatókönyvíró, producer.

 

New Yorkban, Brooklynban született ortodox zsidó családban. Édesapja korán meghalt, hiánya Barbra-nak nagy fájdalmat okozott. Ez adott indíttatást első rendezéséhez (Yentl). Anyja nem nézte jó szemmel lánya színészi álmait, és folyton becsmérelte Barbra külsejét. Sidney Poitier-vel és Paul Newmannal az első sztárok között volt az 1970-es években, akik saját produkciós irodát alapítottak.

 

Szerepeiben főként akaratos, elszánt asszonyokat alakít, drámai és komikus szerepek megformálásában egyaránt élen jár. A legtehetségesebb amerikai énekesnők egyike.

 

1997-ben eljegyezte magát a másodvonalbeli filmek sztárjával, James Brolin-nal, akivel kapcsolatban nem titkolja, hogy a hiányzó apafigurát is pótolja számára. Egyetlen vágya, hogy partnerével a lehető legtöbb időt töltse együtt.

 

Hollywood leggazdagabb üzletasszonyai közé tartozik, egyes becslések szerint 180 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

 

Rendszerint együtt ünnepli születésnapját barátnőjével, Shirley MacLaine-nel, akivel egy napon született. Közeli barátnője Donna Karan, divattervező. Elliot Gouldhoz fűződő kapcsolatából született egy fia, Jason, akiről azt állítják, hogy homoszexuális. Állandó munkatársa koncertjei karmestere és filmjei zeneszerzője, Marvin Hamlisch. ( Wikipédia )