Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 honlapra-4.jpg

 

Miért  is írok?
 
( Mert a képzeletem egyszer csak beindult, adódtak a történetek és ...)

 

Lehet azt gondolni, hogy ezek az írások csak a szerelemről, kapcsolatokról, azok bonyodalmairól szólnak. De hát miről szól az életünk? Nem a szerelem, a szeretet a legfontosabb? A szeretet vagy annak nélkülözése befolyásolja, meghatározza egész életünket. Így vagy úgy. Legyen az anyai, baráti szeretet, legyen az szerelem. E körül forog az egész életünk, és e körül forognak történeteim is. Az ember számára a fontos, éltető munka, hivatás is csak úgy lesz teljes, ha mellette körbevesz bennünket valaki, vagy valakik, akik szeretnek bennünket, akiknek mi is szeretetet tudunk adni. Ha képesek vagyunk rá !

 

 Nehezen szántam rá magamat, hogy létrehozzak egy honlapot. Aztán valami angyali sugallatra úgy döntöttem, hogy közzé teszem írásaimat.

 

Abban a reményben tettem, hogy lesznek néhányan, akik majd szívesen böngészik oldalamat. Nem gondolom, hogy  regényeim, novelláim, verseim,  kiforrt , tökéletes írások, de talán valamit mégiscsak mondanak, esetleg még szórakoztatnak is.

 

 

De beszéljenek helyettem az írásaim!

 

 szarnyalas.jpg

 

 

Regényeim

 

att000196.jpg

 

 

 

Sorskerek  1

sorskerek  2

 Egy nő sorsát követhetjük gyermekkorától (az ötvenes évektől a kilencvenes évekig ) egészen középkorúvá válásáig. A történet a jelenben és a múltban ( oda-vissza ) játszódik.
Beleszagolhatunk kicsit az ötvenes, hatvanas évek világába, megismerhetjük a hatvanas, hetvenes évek nevelőotthonainak életét. A regény végére kiderül, hogy Anna megtalálja-e a maga boldogságát.

 

 

 

vershez.jpg

 

 

shukar-kamipe

 

A 90-es években játszódó történet két főszereplője egy vidéken felnövő testvérpár. Két síkon fut a történet: Hol Míra, hol Donát életének alakulásában vagyunk. Párválasztásuk némi problémát vet fel a családban, talán még bennük is. Meg kell küzdeniük az óhatatlanul jelenlévő származási előítéletekkel is.
 

 

 

 

viz-es-mosoly.jpg

 

 szivarvanyszerelem

 

 

Egy három gyermekes elvált , harmincas éveiben járó nő
nem mindennapi kapcsolatát, boldogság keresését ismerhetjük meg. A történet napjainkban játszódik.

 

 

 

maganyos.jpg

 

 

reka

 

 

Réka érzékeny, túlfűtött fiatal nő. Nezezen találja meg azt az embert, akit teljes szívből szeret. Aki kicsit apa - pótló szerepet is betöltene az életében. Tragikus körülmények között szakad meg ez az egyébként is tele bonyodalmakkal induló szép kapcsolat. Hosszú időnek kell eltelnie, amíg  ismét ki tud alakítani egy új kapcsolatot...

 

 

lk.jpg

 

 

szivdobbanas

 

 

Egy nő életében nem túl sokszor " dobban meg a szív". Így van ezzel Nóra is, a regény főszereplője. Két házassága is zátonyra fut. Munkája során , váratlanul kerül kapcsolatba egy olasz származású férfival...

 

 

 

gyokerek-6.jpg

 

 

erintes

 

Flóra  soproni lány, akinek életét napjainkig követhetjük. Óvónő, majd később pályát módosít.
Három férfi érinti meg a szívét.
( A háttérben, korunk társadalmi eseményei is fel-felvillannak. )

 

 

 

az-a-karacsony-este-2.jpg

 

 

 

az a karacsony este

 

 

Harmincas fiatal óvónő van a középpontban, aki miután szerelme disszidált és ő nem tartott vele, házasságba lép egy nem éppen hozzáillő férfival.  Kettőjük vergődése, karácsonya, válása és az egykori szerelem visszatérése körül forog a történet. A történet során megismerjük férje jellemét, gondolkodásmódját, megismerjük Virágot, aki már okosabban, tapasztaltabban, érettebben próbál új terveket szőni, de a szerelemben csalódás éri. Megismerjük az egykori szerelmét is, aki közben Svédországban orvos lett.

Miért is  nem lett, és lesz ez az egykori karácsony estén fogant szerelem az, ami talán lehetett volna. Erről szól a történet.

 

 

 hosszu-az-ut-hazaig.jpg

 

 hossszu az út hazáig

 

Egy volt állami gondozott lány életének alakulásáról szól a regény. Nehéz múltbéli teherrel hogyan boldogul egy tehetséggel megáldott nő. Hogyan boldogul a szakmai életben, a magánéletében. Hiszen számtalan gyermekkori sérelem, fájdalom rejlik a lelkében. Mi kell ahhoz, hogy valaki nagyon mélyről fel tudjon emelkedni...

( lélekerő, intelligencia, szerencse, kitartás, támogatás...)

 

 

felve-szeretni---user.jpg

 

    FÉLVE SZERETNI

 

 

pillanatok.jpg

 

 

 

pillanatok

pillanatok-2.

pillanatok-3

 

Tehetném talán a novelláim közé  ezeket az írásokat, de én  így találtam ki:     Pillanatok

Az ember életében adódnak  ugyanis pillanatok. Jelentéktelenek, de meghatározók is. Sorsdöntő pillanatok is. Pillanatok amik elszállnak, vagy valami megmarad belőlük.

Felejthetetlen, mély nyomokat hagyó pillanatok. 

Az életünk egésze pillanatok sokaságából tevődik össze.

Ezek a történetek is ilyen-olyan pillanatokról szólnak. Egy férfi vagy egy nő,mindennapi életének pillanatairól szólnak.

Sokszor fájóak, sokszor széppé varázsoltak, sokszor egy életre nyomot hagyó pillanatok.

 

 

 

 

Hioszi Tatiosz, a szeretet tanának ókori mestere írja:
 
 
 
Az emberek többsége nem embert,
hanem helyzeteket szeret.
Az édes pillanatokat könnyű szeretni,
ám ahogy jön a boldog perc,
rögvest tovaszáll az idővel,
és a bódító öröm illanásával kiég a szeretet.
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.